Städbloggen

Så här rengör man silkesblommor s.k. låtsasblommor

Till skillnad från de flesta andra saker du köper får låtsasblommor inte mycket mänsklig kontakt eller hantering. Men med tiden kan de fortfarande bli mycket smutsiga och kräva en god rengöring. Materialen som de vanligtvis är gjorda av är mycket hållbara och färgerna håller dessutom ofta länge så att de kommer förbli vackra att se på så länge de hålls rena och fräscha.

Underhåll och rengöring av låtsasblommor

Det är en självklarhet att underhåll av låtsasblommor behövs så att blommorna behåller ett fräscht utseende.

Det finns några aspekter som kommer att vara till stor hjälp för att slutföra detta projekt. Du måste vara försiktig så att du inte orsakar skador på blommorna, så nu tänker du, hur gör jag det? Precis som de flesta saker nuförtiden kan du hitta information på internet, hur klarade vi oss egentligen utan det? Vanligtvis är tillverkarens etikett ett bra ställe att börja på, men vissa föremål saknar etiketter som tydligt identifierar vad det är och vad det är gjort av.

Instruktioner till att rengöra silkesblommor

Silkesblommor! Om du fick en present i form av ett sådant arrangemang behövde den rengöras och hur skulle du göra det? Den kom inte med instruktioner och om den gjorde kanske du inte har sparat dem eller kan inte hitta dem nu när du behöver dem. Det finns förstås produkter gjorda för detta. Men läs etiketten och följ anvisningarna för att undvika att bli skadad eller skada någon eller någonting annat.

Jag använde flera gamla rengöringslösningar i min ungdom. Eftersom det var vad mamma fick oss att använda för att rengöra saker i huset vi bodde i. Så jag sökte efter dem på internet för att påminna mig om innehåll och hur jag behövde blanda, vilka mått och så vidare. Vissa är förstås säkrare än andra, då alla dessa är kraftfulla och allt du köper i butiken för att tillhandahålla den här rengöringstjänsten kommer med en varningsetikett.

Var försiktig med rengöring av sidenblommor

För att återuppliva den naturliga skönheten i ett blomsterarrangemang av siden, förbered dig med plastpåsar, band eller så kallade snörband, rena handdukar eller pappershanddukar, gummihandskar, sprayflaska och skyddsglasögon. Var försiktig! Undvik öppna lågor och elektriska anslutningar om du använder brandfarliga eller flytande ämnen. Om du försöker dammsuga ska du vara mycket försiktig med att kontrollera kraften i suget. Det kan fungera bra i vissa situationer men inte så bra i andra, och det är definitivt värt ett försök.

Tips från Anja som har många års erfarenhet av städning. Anlita oss så kommer Anja och fixar ditt flyttstäd i Stockholm!

Brandskador – Så handskas du med skadorna och sanerar samt rengör efter dem

Brandskador på ditt hem eller företag kan vara en förödande upplevelse. Tornados, översvämningar, orkaner och tsunamis får mycket uppmärksamhet i media för att de är ovanliga. Men de har även en förödande effekt på ägodelar och liv.

Husbränder är mycket mer vanliga än ovannämnda sensationella katastrofer. De hamnar sällan i tidningarnas rubriker, men det borde de kanske göra så att fler vidtar förebyggande åtgärder.

Vanligaste orsakerna till husbränder och brandskador

De vanligaste orsakerna bakom husbränder är maskiner eller elektroniska prylar som kortsluter, brännbart material som står för nära kaminer, element eller eldstäder, matlagning som inte övervakas, cigaretter som tappas samt barn som leker med tändstickor.

Förhoppningsvis har brandvarnare installerats ordentligt i hemmet så att det kan varna de inneboende när elden bryter ut. Det är också smart att ha en utrymningsplan som du har övat och diskuterat med övriga inneboende i förväg.

När brandkåren väl kommer och släcker elden så kommer det finnas kvar bestående skador som behöver repareras och ställas i ordning.

Låt en städfirma sanera och rengöra efter en brandskada

Att gå igenom hemmet för att försöka hitta saker som går att rädda är en mycket tuff och hjärtskärande uppgift. Allt kommer lukta bränt och det kommer ligga en oljig hinna över allt som finns kvar efter branden. Vissa steg som måste utföras kan göras av hemägaren, men t.ex rengöring och sanering måste en professionell städfirma i Stockholm ta hand om. Dessa steg vid brandskador innefattar:

 • Demolering och avlägsnande av de skadade sakerna.
 • Ommålning och försegling av de olika ytorna kommer hjälpa till med att hindra doften. Det finns en produkt på marknaden som man bara sprejar på för att försegla ytorna och gör processen relativt enkel.
 • Ett saneringsteam kanske anlitas för att hjälpa till med att bli av med den rökiga doften. Detta genom att använda professionella metoder så som ångrengöring, ozon eller HEPA luftskrubbning. Även särskild rengöring med bakpulver och torris som kan bli av med doften i de skadade områdena.
 • För att rengöra gardiner och annan klädsel så använder man en kraftig dammsugare som suger upp smutsen och askan. Inte någon maskin som slår eller skrubbar på mattan då det riskerar att smutsen fastnar ännu djupare i mattans fibrer. Kläder och hemtextilier bör blötläggas över natten och sedan tvättas. Det finns hemsidor speciellt anpassade till sanering efter bränder. Här kan man hitta många bra produkter som är specialdesignade för att bli av med odör och fläckar från bränder.
 • Tegel och gipsväggar har en porös yta och kräver rengöring med en kemisk svamp för att bli av med resterna från elden. Det kan även fungera med fettlösningsmedel.
 • Metallmaskiner, glas och kakel behöver också sprejas med rengöringsmedel för att sedan torkas av. Svampar och papper bör kastas så snart de blivit smutsiga och oanvändbara för att minska risken att de sprider odören vidare.

Brandskador kan verkligen vara en kris. Med en del hårt arbete så kan skadorna tas om hand och familjen kan sedan gå vidare med sina liv. Kontakta ett städföretag i Stockholm om du är i behov utav städhjälp eller mer information.

Vägglöss: När är det dags att ringa Anticimex för att bli av med vägglössen?

Vägglöss är inte en inbillad insekt som dina föräldrar hittade på för att varna dig när du skulle sova, och det är svårare att hindra dem att bita än du kan tro. De är verkliga och om de kommer in i ditt hem måste du ringa till anticimex eller ett annat företag för skadedjurskontroll. Det är den enda säkra sättet att bli av med dem. Men hur vet du när det är dags att ringa till anticimex eller till en seriös städfirma i Stockholm? Här följer några varningstecken som kan hjälpa dig att bli av med vägglöss.

Leta efter bett från vägglöss

Dessa skadedjur kommer vanligtvis bara ut på natten, och då mitt i natten då du troligtvis sover. Det är därför de är så svåra att fånga. Experter vet precis var de ska leta, men det är inte lika lätt för dig. Vanligtvis är det enda tecknet att de finns, deras bett.

Betten kommer ofta samlade i tre stycken. De kan vara svåra att upptäcka eftersom människor reagerar olika på betten. Vissa får kliande utslag. Andra får svullnader. Ett bra sätt att avgöra om vägglusbett är vad du har fått är att se på var du har fått dem. De tycker inte om hår så de kommer vanligtvis att bita dig där du inte har någon hårväxt.

Undersök dina lakan

Ibland kan lössen lämna spår på dina lakan att de varit där och smaskat på dig. En skadedjursexpert kommer ofta att fråga om du sett ett brunaktigt spår lämnat på lakanen under natten. Det är ett sekret som de ofta lämnar bakom sig då de kryper tillbaka till sina gömställen. Kanske kan du upptäcka sådana spår, och om du gör det ska du definitivt berätta det för din skadedjursexpert.

Leta efter vägglössen i sprickor och springor

Lössen kommer också ibland att lämna ägghöljen, exkrementfläckar eller ömsa skinn runt om i sängarna. Leta särskilt i sprickor i väggen i golvnivå. Det är troliga platser där de kan dväljas. Även om du inte har stor chans att verkligen se dem eftersom de är så bra på att gömma sig, kan du hitta bevis på att de har varit där. Om du hittar sådana lämningar vet du att du har blivit invaderad, och det är definitivt dags att ringa.

Fånga löss i framfarten

Även om det inte är så vanligt, lyckas vissa faktiskt fånga dem i framfarten. Insekterna är små och har oval form. De är rödbruna och de flyger inte. I genomsnitt är vuxna löss 6 millimeter långa men de kan också vara betydligt mindre. De är flata och påminner om fästingar, som de ofta förväxlas med.

Dessa vägglusar är lika verkliga som du och jag, och om de bor i ditt hus och föder sig på dig på natten, kan du ha allvarlig plåga och obehag. Om du har blivit invaderad är den enda lösningen att anlita skadedjurskontroll såsom Anticimex. De kan finna var de små rackarna bor och du kommer inte att vakna med kliande hud igen.

Vad är en bra städfirma?

När du känner att du är översvämmad av städsysslor, så bör du leta efter en städfirma. Dessa kan vara ganska hjälpsamma. Speciellt när du tänker på all tid och ansträngning du sparar genom att de gör det jobbet du annars hade investerat timmar och dagar på.

När du bestämmer dig för att anställa proffs, behöver du kolla på flera huvudfaktorer. Valet mellan en städfirma och en annan borde inte vara spontant, utan väl uttänkt. Genom att välja bäst städfirma så kan du garanterat få bra resultat och ett rent hem. Om du undrar vad det är du letar efter, så är här en lista på flera komponenter som gör det till en professionell städfirma.

Vad gör en städfirma till ett bra städföretag?

Erfarenhet
Man förstår det utan att behöva säga det, rekommenderade städfirmor stannar på marknaden ett bra tag, medan de dåliga försvinner snabbt. Om du hittar en städfirma med många års erfarenhet inom industrin, så betyder det att de är så pass pålitliga som de kan bli. Det finns en stor chans att de kommer kunna hjälpa dig med vilket städjobb som helst. Och det kommer inte göra bort sig. Erfarenhet är en väsentlig fördel för alla städfirmor.

Kostnaden
Det kvittar om du har stora besparingar, eller om du jobbar med en tight budget. Priset kommer alltid att vara en ledande faktor för att välja en städfirma framför en annan. När du kontaktar ett städföretag, var säker på att du frågar om priset och vad som ingår i det. Vanligtvis så får du en gratis offert. Men det är en bra idé att fråga vad som ingår i den, för att vara säker på att du inte betalar för någonting som du inte vill ha.

Tillgänglighet
Även om ett städföretag är bra på allt de erbjuder, så kommer du inte kunna ta nytta av det om de inte är tillgängliga. För att undvika detta problem, så kan du ringa ungefär en vecka i förtid. Detta så att städföretaget kan planera in i schemat när en professionell städare ska komma till ditt hem och städa.

Miljövänliga produkter
Miljövänliga rengöringsmedel har länge ansetts vara viktigt, och att använda miljövänliga produkter borde vara en del av rengöringsprocessen. Det finns ingen tvekan om att ett städföretag som använder sådana produkter kan anses vara professionella och jobbar med den högsta standarden i industrin. När du kontaktar dem, fråga vad de använder för produkter. Tänk på att miljövänliga medel kan vara lika effektivt som vilka kommersiella rengöringsmedel som helst. Men de är bättre eftersom de är säkra för människans hälsa och såklart även miljön.

Professionella städmetoder och attityd

Vilken städpersonal som helst med tillräcklig erfarenhet inom industrin kommer självklart göra saker på ett professionellt sätt. Du kan lätt se om det är en expert då de vet vad de gör, och de kan lätt använda avancerad utrustning och metoder. Ett bra städföretag i Stockholm som kan tillhandahålla sådana städare är önskvärt naturligtvis.

Så tar du tag i städningen av hemmet

Att städa hemmet vare sig det är i ett hus eller lägenhet är viktigt, som du vet. De flesta människor fruktar det och förhalar det eftersom de känner att det inte är roligt.

Det gläder mig att säga att det behöver inte vara så. I många år kände jag en hel del motstånd varje gång jag skulle börja städa huset. Jag sköt upp det kontinuerligt tills jag kom till det läget när jag inte kunde skjuta upp det längre, så jag tvingade mig att göra det.

Tips för städning av hemmet

Har du någonsin gjort samma sak? Jag slår vad om att du gjorde det, precis som för oss alla. Anledningen är främst att ingen någonsin gav oss tips eller strategier för att göra städningen roligare. Vi har bara ärvt sättet att göra det från våra mödrar, som många andra saker i livet.

Efter år av kamp kom jag till slutsatsen att något måste förändras. Och att om jag ville förbättra saker så måste jag förändra sättet som jag ser på städningen på.

I denna städartikel kommer jag att ge några städtips som du kan använda för att ändra hur du ser på städning och sedan från min sida kommer jag att tala mer ingående om städningen. Det är dock mycket viktigt att du håller med mig här för att bli bättre. Det kan inte bli någon extrem förbättring om insidan inte ändras.

Så här några städtips för att städa Ditt hem

Skriv ner saker att du tycker om att städa. OK, jag slår vad du tycker att det är inte roligaste i världen, men kanske finns det vissa aspekter av det som du gillar. Till exempel, kan du njuta av det faktum att du kan få ensamtid och tänka. Jag brukade tänka en hel del under städningen när jag var ensam. För dig kan det vara att du vet att du bränner några kalorier, så den kvällen du kan unna dig något gott. Vad än det är skriv ner det och när du tänker på städning. Försök att fokusera så mycket som du kan på dessa aspekter.

Fokusera på resultatet vid hemstädning

Fokusera på resultatet. När du tänker på hemstädning, fokusera på resultatet som du har: ett trevligt, organiserat och hem som luktar rent och fräscht.

Undvik dåliga tankar och tal om hemstädning. Om du tänker och pratar illa om något, desto mer kommer dåligt kommer du att känna för saken, det gäller inte bara hemstäd. Det är bara hur vi människor beter oss.

Se och känn igen dig som en ren och organiserad person. Ju mer du utvecklar förmågan att se dig själv som en ren och organiserad person, desto mer kommer du automatiskt tendera att hålla ditt hem på samma villkor och städningen blir mer automatisk och roligare.

Med dessa städtips kommer du att naturligt att lockas till hemstädning och motståndet kommer att försvinna. De kräver naturligtvis ansträngning och arbete, förändringen sker inte över en natt. Vissa förbättringar sker emellertid ganska snabbt.

Du kan börja arbeta på att ändra hur du se städning av hemmet från insidan. Som sagt, det finns både interna och externa aspekter av det, och jag kommer att tala om det senare på min sida.

Båda är dock viktiga för att förbättra städningen av ditt hem och göra den roligare. Kom ihåg att du kan alltid anlita den bästa städfirman i Stockholm för städhjälp till ett billigt pris.

Städa huset – Få bort dålig lukt och doft

Hur vet du direkt om ett hus är rent? För det första ser du det på hur det ser ut. Du ser blanka fönster, skinande golv och möbler. Detta skapar ett omedelbart intryck på dig när du går in i ett hus. Men är detta allt som finns att avgöra om ditt hus är rent? Naturligtvis inte! Ett rent hus inte bara ser ren men luktar också ren. Det är därför det är mycket viktigt att du inte bara behöver städa så att det ser rent, men också tar bort all smuts som kan orsaka att huset luktar illa. Om du inte har tid eller ork att städa kan du alltid anlita en städfirma i Stockholm att göra det åt dig.

Rengör och städa ditt hus så att det luktar fräscht

Det första som du bör komma ihåg är att det inte räcker att spraya luftfräschare för att dölja lukten. Kom ihåg att detta bleknar bort och gör att lukten kommer tillbaka. Ibland blandas lukterna och kommer att leda till en sämre lukt. Så vad du egentligen behöver är en metod som säkert kommer att rengöra ditt hus noggrant för att eliminera risken att dålig lukt bildas i ditt hus.

För att säkerställa att ditt hus är städat ordentligt, måste du veta hur du använder ditt rengöringsmedel. Det räcker inte att du har den bästa utrustningen om du inte använder dem på rätt sätt. Du kan ha den bästa dammsugaren som finns men ändå upptäcka att ditt hus är smutsigare än någonsin. Att inte kunna städa ditt hus ordenligt kommer bara leda till en ansamling av lukt och bakterier som kommer att lämna en mögellukt.

De vanligaste orsakerna till dina problem kommer från de mest uppenbara källorna. Se till att dina rengöringsmedel har samma doft. Om de dofter som du har kollidera kan det leda till en lukt som bara kommer att lämna ditt hus med en unken lukt.

Städa efter ett städschema

Se till att du har ett städschema för ditt hus. En storstädning rekommenderas som en övergripande städning för ditt hus. Detta bör göras regelbundet eftersom bakterierna växer snabbt och eliminera du dem så fort du kan kommer det att hindra dem från att sprida sig.

Kontrollera att huset har tillräckligt med ventilation så att luften kan cirkulera för det gör att ditt hus inte fångar in lukter som kan vara obehagliga. Det kan vara lukten av svett, smuts, parfymer och alla andra dofter som egentligen inte luktar gott tillsammans.

Byt alla dina trasor till mikrofiber. Torka med våt trasa eller trasor gör bara att ditt hus luktar lika illa som om det inte städats. Om du inte tvättar dina kläder efter varje städning sprider bara dessa bakterier som kan orsaka dålig lukt. Speciellt om du städar med våta trasor, de lämnar ytan våt vilket bidrar till tillväxt av mögel och bakterier.

Den potentiella orsaken till stanken kommer vanligtvis från toaletter. Detta kan komma genom att inte spola toaletter eller inte rengöra den regelbundet. Du bör alltid se till att detta görs regelbundet och med användning av desinfektionsmedel. Detta kommer att förhindra tillväxten av bakterier som kommer att resultera i dålig lukt.

Städa med mikrofiber

När du städar med mikrofiber, så förebygger du uppbyggnad av dålig lukt som kan bli följden av felaktig rengöring. Först och främst, mikrofiber dukar är inte alls samma som dina vanliga trasor. De är tillverkade av nylon och polyamid som har mycket fler fördelar än städning med bomull dukar.

Detta material är så absorberande att den kan absorbera vatten upp till sex gånger den vikt. Vad som är fantastiskt med detta är att den kan torka upp olja! Föreställ dig en rengöringsduk som faktiskt absorberar olja och inte bara sprida den längs ytan. När du städar med mikrofiber, har du två alternativ för städningen, antingen när det är torrt eller när det är blött. Du behöver inte städa med ett rengöringsmedel, eftersom det effektivt kan rengöra utan det. Allt du behöver är ljummet vatten och du kan torka av alla ytor. Detta kommer att hjälpa dig att spara på miljön och skydda den från de giftiga kemikalier som kan skada inte bara miljön utan också dig.

Jämfört med en putsduk är mikrofiber effektivare i att plocka upp smuts och bakterier på alla underlag. Varje sträng av mikrofiber har en plan kant som gör att större yta har kontakt med underlaget. Det tar faktiskt upp bakterier och smuts där och fånga den i sina fibrer medan din rengöringsduk gör tvärt om. De rundade spetsarna på de trådar som faktiskt inte plocka upp smuts utan bara drar runt dem på ytan och orsaka smutsen att samlas i ett område. Orsaken bakom effektiv rengöring med mikrofiber är på den positiva statisk laddning som den utger. Detta drar till sig de negativt laddade partiklarna på ytan. Dessa är fångade i porerna i varje fiber som förhindrar smuts att återvända tillbaka till ytan när du torkar igen.

Sammanfattning mikrofiber som städhjälpmedel

Trasor är inte de enda städhjälpmedel som är gjorts av mikrofiber. Om du vill ersätta alla dina städhjälpmedel med mikrofiber, kan du göra det. Detta kommer att skapa ett helt system som inte bara kommer att lämnar ditt hus till synes rent, men också lukta ren. Det finns mikrofibermopp, fönsterrengöringsdukar, skurdukar och även möbelrengöringsdukar.

Bästa sättet att rengöra ugnen

Rengöring av ugnen är en viktig del av städningen. Det är svårt för oss alla att rengöra en ugn. Följande metoder kommer att göra ditt arbete lättare. Du måste identifiera vilken typ av ugn du har innan du rengör den. Läs tillverkarens anvisningar noggrant eftersom olika typer av ugnar kräver olika rengöringsmetoder, annars kan ugnen skadas. Du behöver:

Så gör man för att Rengöra ugnen

 • Gummihandskar
 • Fuktiga trasor eller svamp
 • Ett badkar/badbalja
 • Grov skrubbsvamp
 • Ugnsrengöringsmedel, bakpulver, eller vitvinsvinäger.

Innan du börjar bör du se till att rummet är ordentligt ventilerat, eftersom ugnsrengöringsmedel bygger upp giftiga gaser som kan skada dig och din familj. Först måste du rengöra ugnsgallret, ta ut det, lägga det i blöt i varmt vatten med lite tvål eller kemiskt rengöringsmedel i badkaret under minst en halv timme. Du kan låta det ligga i blöt medan du sätter igång med att rengöra resten av ugnen. När du är klar kan du använda skrubbsvampen för att skrubba av gallret, torka det och sätta tillbaka det i din ugn.

Sedan rengör du insidan av ugnen med skrubbsvampen, tar bort fläckar och löst sot, du kan behöva lite muskler för denna process. Använd inte svinto eller liknande för det kan repa ytan.

Självrengörande ugnar

För självrengörande ugnar ska du sätta på programmet för självrengöring och när det är klart tvättar du av resten av ugnen med en svamp eller fuktig trasa. Du behöver också göra så att ugnsluckan skiner med fönsterputs. I detta skede måste du vara försiktig med den gummiliknande packningen som tätar dörren, den får inte skrubbas, bara rengöras med vatten.

Ugnar som inte är självrengörande måste du ta till starka ugnsrengöringsmedel. Kontrollera att du har gummihandskar på för att skydda huden från giftiga kemikalier, spraya ugnsrengöringsmedel inuti ugnen och låt det verka i tre timmar. Efter det skrubbar du ordentligt och tvättar av hela ytan. Se till att alla kemiska rengöringsmedel avlägsnas helt innan du använder ugnen igen. Alla ovanstående metoder kan också användas för städning av hem och kontorsstädning.

Anmärkningar ugnsrengöring:

Du kan lägga aluminiumfolie på botten av ugnen som en förebyggande metod för att underlätta för nästa rengöringsjobb.

Bakpulver och vit vinäger är icke-giftiga rengöringsmedel. Blanda bakpulver med vit vinäger, tillämpa detta inuti ugnen, låt verka i tre timmar och tvätta sedan av med svamp och vatten. Detta kan användas för regelbunden rengöring.

Om du vill ha hjälp att rengöra ugnen – Anlita Flyttstädning Stockholm

Fönsterputs Stockholm – Tips vid fönsterputsning

Putsa fönster – Tips

Att få rätt råd innan du börjar kan göra en stor skillnad och ger dig bättre möjlighet att uppnå bästa resultat. Detta gäller även för fönsterputs. Genom att följa dessa få enkla tips kan den genomsnittliga fönsterputsaren lyckas åstadkomma fläckfria fönster.

Kom ihåg att säkerhet går först vid fönsterputs

Om fönstrens placering är krångliga eller markytan instabil eller farlig av någon anledning och du tvivlar på din förmåga att slutföra uppgiften på ett säkert sätt, är det bäst att få professionell hjälp med fönsterputsning i Stockholm för denna uppgift.

Tips 1 för fönsterputs

Använd rätt hjälpmedel för att putsa fänster

Dina resultat kommer dramatiskt att förbättras om du använder rätt utrustning. Du förväntar dig att en bra mekaniker ska använda bra verktyg på din bil för att uppnå bra resultat. Du behöver även använda bra hjälpmedel när du putsar fönster. Kontrollera att du har:

– En bred hink med kallt vatten
– En gummiskrapa med nytt blad
– En disktrasa för att tillföra vatten på fönstret
– Rengöringsmedel. Det finns en del ”affärshemligheter” när det gäller fönsterputsning, en del använder bara vatten. Om du ska använda ett rengöringsmedel måste det vara milt mot händer och inte löddra för mycket.
– En ren och luddfri trasa
– En stång som skrapan kan fästas på
– En stege

Tips 2 för fönsterputs

Horisontella strykningar – metoden som föredras för fönsterputsning

1. Starta i ett av de övre hörnen på fönstret, stryk skrapan horisontellt längs fönstrets bredd. Torka alltid av skrapans blad med en torr trasa eller handduk. Börja nästa strykning med en liten överlappning. Professionella fönsterputsare överlappar sina strykningar så att ingen del av fönstret missas.

2. Håll skrapan i en vinkel så att vattnet tvingas ner längs fönstret. Detta gör gravitationen till din vän och minimerar att vatten glider över toppen av gummiskrapan och orsakar linjer på rutan.

Vertikala strykningar – metod som används när utrymmet är begränsat

Vertikala strykningar är svårare eftersom det ofta är svårare att kontrollera bladet på längden av fönstret men det är acceptabelt när fönstrets yta är begränsat. Varje strykning ska börja högst upp i fönstret och överlappa lite.

Tips 3.

Torka runt fönsterkanterna med en trasa

För att avsluta varje fönster, torka runt kanterna på fönstret med en torr och ren trasa. Det tar bara ett ögonblick, men kommer att göra en enorm skillnad för slutresultatet. Kontrollera att fönsterramen rengörs och torkas. Smutsigt vatten som har runnit från övre delen av fönstret kan sakta droppa ner på fönstren nedan och snabbt förstöra allt arbete.

Med dessa enkla tips på fönsterputs kommer dina resultat att förbättras avsevärt.

Tvätta matta: En guide till hur man bäst rengör mattor

En bra matta är en investering och största försiktighet måste tas med dem. Det betyder dock inte att människorna i huset ska undvika dem; de är till för att trampas på, inte bara ses på. Det finns sätt att förhindra att mattan blir smutsig, men oavsett hur mycket rengöring och dammsugning som görs går det inte att undvika att det blir spill och lukter.

Hur man tvättar en matta

Regelbunden dammsugning förhindrar att smuts bäddas in i fibrerna i din matta. Andra sätt att hålla dem i toppskick inkluderar användning av tofflor eller att ha en regel mot skor, sopa området kring mattan och att veta om vilken typ av fiber mattan är gjord av för att lättare rengöra den och få bort fläckar. En del fibrer är lättare att tvätta och behöver bara en omgång med dammsugaren, andra kräver fler. Plyschmattor samlar smuts snabbare och den bäddas in djupt i fibrerna vilket gör att det krävs mer än en omgång med dammsugaren. Vid fläckborttagning är de som är gjorda av polypropen lättast, medan de som är gjorda av vanlig nylon är svårare.

Få bort fläckar på mattor på ett ögonblick

Den viktigaste punkten att komma ihåg när det gäller fläckrengöring är denna: agera direkt. Ju längre det dröjer, desto svårare blir det att få bort fläcken. Vanligt vattenspill bör torkas med en hårtork. Svårare fläckar bör torkas upp med pappershanddukar först. De flesta gör misstaget att gnugga en fläck med en trasa så hårt de kan. Det tar inte bort den. Snarare motsatsen, det trycker bara ned fläcken djupare in i mattan och gör den svårare att ta bort.

De två vanligaste och svåraste fläckarna att ha att göra med är matspill och djururin. De skadar strukturen i fibrerna, tenderar att attrahera flugor och malar och de lämnar en odör som kan vara svår att få bort. Att dabba ytan med en trasa och sedan skölja den är de bästa inledande stegen.

Nästa steg involverar att lägga en plastbehållare under mattan och hälla endast kallt vatten på ytan därför att varmt vatten gör så fläcken sätter sig snabbare. Lägg till 250 ml vit ättika i knappt 4 liter vatten. Det kommer hjälpa till att ta bort fläcken och även att neutralisera odören. Det sista steget inkluderar att skölja ytan med ett speciellt mattschampo eller flytande diskmedel. Dabba sedan ytan torr med en vit trasa. Vit ättika kan användas vid borttagningen av de flesta fläckar, inklusive kaffe och te, fett, gräs, bläck, blod och rost och ett otal andra.

Spill på mattan

Användningen av mattor kommer till slut resultera i någon form av spill. Få inte panik, det är normalt. Att välja att agera snabbt kommer inte bara göra rent mattorna, men även rädda dig från onödig oro. När man lär sig rengöra mattor börjar den vanliga processen med att dabba utan med en torr trasa för att lyfta upp fläcken. Efter det bör kallt vatten hällas på med en plastbehållare undertill för att fånga upp det. 250 ml vit ättika per 4 liter vatten bör sedan hällas på och sköljas av med ett rengöringsmedel. Det sista steget är att dabba ytan med en ren, torr trasa. Om allt annat misslyckas kan den sista utvägen vara att anlita experter från de bästa städfirmorna i Stockholm.

Rengöra soffa – En guide till en ordentlig rengöring

En modern soffa är en nödvändighet i de flesta hushåll idag. De finns i olika former, storlekar och görs av olika material som passar för vem som helst. Du har friheten att välja det bästa för dina behov bland tusentals olika soffor i möbelvaruhus och marknader. Underhåll är viktigt för att hålla din soffa i toppskick. Här är några steg för hur du kan rengöra en soffa ordentligt för att hålla den i nyskick. Kom ihåg att alltid anlita ett rekommenderat städföretag i Stockholm för städhjälp.

Känn igen materialet på din soffa för rätt rengöring

För lämpligt underhåll av din soffa är det viktigt att identifiera materialet i den. Du kan oavsiktligt skada din soffas elegans när du använder fel rengöringsmedel för den. För att undvika det är det nödvändigt att klargöra med möbelaffären vad för slags rengöringsmedel som är bra för att rengöra din soffa.

Rengöra en lädersoffa

Om din soffa är av ett lädermaterial är den enkel att underhålla. Ta en trasa eller en fjädervippa och ta bort dammet och andra partiklar från soffan. Du kan också fukta en bomullstrasa i vatten och torka rent din soffa. Ignorera inte rengöring av hörnen där damm ofta samlas.

Rengöra en tygsoffa

När det gäller soffor i olika tygmateriel kan du ge dem ett fint utseende med dammsugaren genom att suga upp allt damm från dem. Vilken handdammsugare som helst är ideal för det. För fläckar kan du ta en mjuk trasa eller en mjuk tandborste; blöt ner den med vatten och rengöringsmedel för att torka bort fläckarna.

Rengöra en pälssoffa

En del moderna soffor är gjorda av päls och de kan vara svåra att rengöra i jämförelse med läder- och tygsoffor. Du bör inte rengöra din pälssoffa med de traditionella rengöringsmetoderna; de kan vara så starka så de skadar fibrerna. Du kan dock använda en dammsugare för att rengöra den och ta bort allt damm.

Ättika vid rengöring av kök och badrum

Här är några idéer för att använda ättika för att rengöra både ditt kök och badrum. Vit destillerad ättika är ofarlig för dig och din familj och har väldigt lite inverkan på miljön. Det bästa med ättika är dock att det är ett väldigt effektivt rengöringsmedel.

Egenskaper vid rengöring med ättika

 • Desinficerar: Det är nu generellt accepterat att ättika har bevisade bakteriedödande förmågor.
 • Löser upp fett: Ättika är ett utmärkt lösningsmedel mot fett.
 • Tar bort odörer: Trots dess egna skarpa odör absorberar ättika faktiskt andra lukter. Lukten av ättika skingras snabbt och förs bort tillsammans med oönskade hushållsodörer.
 • Löser upp kalk: På grund av sin sura natur fungerar ättika snabbt mot kalkavlagringar.

Vilken ättikstyp skall man använda?

Även om andra typer av ättikan delar egenskaperna ovan, är den bästa för hushållsstädning den vita, destillerade sorten. Det är en klar ättika som inte är till för konsumtion, även om den är ogiftig. Du bör hitta den lätt i din lokala mataffär för ett lågt pris.

Förberedelse

Det kanske enklaste sättet att börja använda ättiksprit för rengöring är att fylla upp en helt ren och torr sprayflaska med hälften vatten och hälften ättika. Du kan lägga till några droppar av eterisk olja för en trevligare lukt. Söt apelsinolja och grapefruktolja tycks blanda sig särskilt bra med ättika.

Börja rengöra med ättika

Köket: Använd ättiksprit för att rengöra i stort sett allt i köket: bänkskivor, spisen, apparater, skåpdörrar, skärbrädor, överallt där du har smuts och fett. Spruta helt enkelt på med medlet, låt det verka någon minut, torka sedan upp det med en fuktig trasa eller svamp. Det behöver inte sköljas.

Badrummet: Du kan också använda det här medlet i badrummet. Spruta det på insidan och utsidan av toaletten, handfatet, bänkar, badkaret och duschdörrar. Om du har kalkavlagringar i något av dessa ställen, låt medlet verka en liten stund och torka sedan med en ren, fuktig trasa.

Andra användningar

Tvätt: Lägg till ingefära 250 ml i sköljmedelsfacket i tvättmaskinen. Ättikan sköljer helt och hållet bort kvarvarande spår av smuts eller tvättmedel, vilket resulterar i verkligt rena kläder. Oroa dig inte för lukten, den skölj ur helt och hållet.

Duschmunstycket: Om ditt duschmunstycke har blivit igentäppt av kalk, är det definitivt ett jobb för ättikan. Du behöver ta loss munstycket och lägga det i en skål med stark ättiks- och vattenlösning. Vänta runt en timme. Var förberedd på fantastiska resultat utan ansträngning.

Fönsterrengöring: Du kan kasta bort den blåa fönsterputsen. Allt du behöver för att rengöra fönster är en svag ättikslösning (2 matskedar för runt en deciliter vatten i en sprayflaska). Dina fönster kommer faktiskt bli renare med det eftersom andra rengöringsmedel tenderar att lämna rester som byggs upp allteftersom.

För mer smarta rengöringstips – Läs vår städblogg på Flyttstädning Stockholm

Hur du rengör ditt luftkonditioneringssystem som en professionell

Introduktion till rengöringen

När sommaren kommer är luftkonditioneringssystemet i ditt hem oumbärligt för att behålla en bekväm inomhusmiljö. För att säkerställa att ditt luftkonditioneringssystem fungerar optimalt och ger ren och sval luft är det viktigt att genomföra regelbunden rengöring. I denna omfattande guide kommer vi att ge dig detaljerade instruktioner om hur du rengör ditt luftkonditioneringssystem som en professionell. Genom att följa dessa steg kommer du inte bara att förbättra luftkvaliteten utan också förlänga livslängden på ditt luftkonditioneringssystem.

 • Skyddsglasögon eller ansiktsmask för att skydda dina ögon och andningsvägar från damm och kemikalier.
 • Handskar för att undvika direkt kontakt med smuts och rengöringskemikalier.
 • En skruvmejsel för att avlägsna ventilationen och tillträda filtersystemet.
 • En mjuk borste eller dammsugare för att rengöra ytan på din luftkonditioneringsenhet.
 • En sprayflaska med en mild rengöringslösning som är säker att använda på ditt luftkonditioneringssystem.

Innan du börjar rengöra ditt luftkonditioneringssystem, se till att du har stängt av enheten och kopplat bort den från elnätet. Att arbeta med en avstängd enhet minskar risken för elektriska olyckor och skador. Enheten kan vara ansluten till en säkring eller strömbrytare som måste stängas av innan du börjar.

 1. Lokalisera filtrets plats. I de flesta luftkonditioneringssystem finns filtren antingen bakom frontpanelen eller på sidan av enheten.
 2. Öppna locket eller ta bort frontpanelen genom att ta bort de skruvar eller fästen som håller den på plats.
 3. Ta bort filtret försiktigt från enheten. Om filtret är återanvändbart kan du behöva tvätta det med en mild tvållösning och låta det torka helt innan du sätter tillbaka det. Om filtret är engångs kan du behöva byta det mot en ny.

Genom att rengöra och byta filter regelbundet kommer luftkvaliteten i ditt hem att förbättras och ditt luftkonditioneringssystem kommer att fungera mer effektivt.

 1. Använd skruvmejsel för att lossa och ta bort ventilationen från luftkonditioneringsenheten.
 2. Inspektera ventsystemet för synlig smuts och damm. Använd en mjuk borste eller dammsugare för att försiktigt rengöra ventsystemet.
 3. Fukt en trasa med en mild rengöringslösning och torka av ventilationen.

Genom att rengöra ventsystemet kan du förbättra luftflödet och undvika att smuts och allergener sprids i ditt hem.

Slutsats

Att rengöra ditt luftkonditioneringssystem regelbundet är nödvändigt för att hålla ditt hem svalt och bekvämt under sommarmånaderna. Genom att följa de steg och råd som anges i denna artikel kan du rengöra ditt luftkonditioneringssystem som en professionell. Kom ihåg att alltid följa tillverkarens anvisningar och ta nödvändiga säkerhetsåtgärder när du utför rengöringsprocessen.

 1. Stäng av strömmen till luftkonditioneringsenheten och kontrollera att kondensorn är helt avstängd. Det kan finnas en strömbrytare eller säkring som behöver stängas av.
 2. Använd en mjuk borste eller dammsugare för att försiktigt avlägsna löv, smuts och andra föroreningar från kondensorspolen.
 3. Fyll en sprayflaska med en mild rengöringslösning och spraya försiktigt på kondensorspolen. Låt rengöringslösningen sitta i några minuter för att lösa upp smuts och föroreningar.
 4. Skölj av kondensorspolen noggrant med vatten för att avlägsna rengöringslösningen och all smuts. Var försiktig så att du inte skadar spolen.

Genom att rengöra kondensorspolen regelbundet kan du säkerställa att ditt luftkonditioneringssystem fortsätter att fungera effektivt och ger sval luft.

 1. Leta reda på avrinningsröret (vanligtvis i närheten av enheten) och kontrollera om det finns någon blockering.
 2. Använd en borste eller tråd för att försiktigt rengöra avrinningsröret och avlägsna eventuell blockering.
 3. Skölj avrinningsröret noggrant med vatten för att säkerställa att det inte finns kvar någon smuts eller blockeringar.

Genom att rengöra avrinningssystemet regelbundet kan du undvika vattenläckage och skador på ditt luftkonditioneringssystem.

Slutsats

Att rengöra ditt luftkonditioneringssystem regelbundet är viktigt för att säkerställa optimal prestanda och luftkvalitet i ditt hem. Genom att följa de steg och råd som beskrivs i denna artikel kan du rengöra ditt luftkonditioneringssystem som en professionell. Var noga med att hålla dig till tillverkarens anvisningar och ta de säkerhetsåtgärder som krävs vid rengöring.

Håll ditt luftkonditioneringssystem rent och i gott skick för att njuta av en sval och bekväm inomhusmiljö under sommaren!

Flyttstäd i Stockholm med omnejd

Varmt välkommen till Flyttstädning Stockholm. Vi är företaget som till rätt pris och med skinande resultat utför din flyttstädning i Stockholmsområdet. Med professionell och erfaren personal samt god kundservice och hård arbetsmoral är vi det självklara valet bland den uppsjö av städfirmor som finns i Stockholm. Våra kunder sträcker sig från privatpersoner till större restauranger och företag. Oavsett hur stor eller tufft din flyttstädning är, ser vi på Flyttstädning Stockholm till att jobbet blir ordentligt gjort. Flyttstädning är kanske den svåraste av alla uppgifter inom städbranschen, då hyresvärden eller de nya personer som tar över lokalen oftast ställer väldigt höga krav på att städningen utförts korrekt. Dem brukar granska varje liten vrå av lägenheten/lokalen och det är därför väldigt tidskrävande och svårt för någon utan erfarenhet av just flyttstädning att leva upp till dom kraven som ställs på en korrekt utförd flyttstädning.

billig flyttstädning med städgaranti

Att utföra städningen själv kan alltså vara både stressigt samt svårt och leder allt som oftast till att man måste åka tillbaka och göra om allt igen. Ofta har man dessutom mycket annat att stå i när man flyttar vilket gör att man slarvar med städningen och på så sätt får en massa anmärkningar som tar onödigt med energi och tid att rätta till. Vi på Flyttstädning Stockholm ser till så att du slipper klagomål och anmärkningar. De som arbetar hos oss har stor erfarenhet och har utfört hundratals, om inte tusentals flyttstädningar och känner till alla trick som finns i boken för att din lägenhet eller lokal ska bli skinande ren och passera utan anmärkningar från hyresvärd eller den nya ägaren. Slipp stressen och unna dig en professionell städning med oss på FlyttstädningStockholm.se

Vad som ingår

När du anlitar vår städfirma i Stockholm med omnejd, kan du vara säker på att städjobbet blir gjort på bästa möjliga sätt. Vårt städföretag ser till så att allt städas som behövs under en flyttstädning. Varje del av ditt hem blir noggrant och ordentligt rengjort.

Detta städas vid en flyttstädningen/slutstädning

Nedan följer en checklista på en del av de städmoment och vad som städas som omfattar flyttstäd och slutstäd.

Allmän rengöring

 • Dammtorkning och våttorkning av golv.
 • Dammtorkning av väggar vid behov, medel/vatten används ej. Fläckar tas ej bort.
 • Lister, eluttag och strömbrytare torkas av.
 • Dörrar torkas av (även karmar, handtag samt trösklar).
 • Fönster putsas in- och utvändigt, samt mellan rutorna vid delbara fönster.
 • Rengöring av fönsterkarmar.
 • Avtorkning av garderober, skåp och hyllor som är tömda.
 • Element rengörs (även bakom).
 • Fast belysning torkas av utvändigt, dessa monteras ej ned.

Städas i köket

 • Spis/Ugn in- och utvändig rengöring (samt bakom om den är framdragen).
 • Galler och plåtar tillhörande ugn diskas (upp till 4st, djuprengöring ingår ej).
 • Kyl och frys in- och utvändig rengöring (samt under/bakom om dessa är framdragna).
 • Köksfläkt och kåpa rengörs, filter diskas (om möjligt).
 • Disk- och köksbänk samt vask rengörs.
 • Diskmaskin rengörs utvändigt.
 • Skåp och skåpluckor, lådor samt hyllor torkas av.
 • Kakelväggar torkas av.

Badrumsrengöring

 • Tvättställ/handfat rengörs.
 • Badrumsskåp rengörs utvändigt (samt invändigt om tömda).
 • Alla synliga rör torkas av.
 • Toalettstol rengörs in- och utvändigt.
 • Rengöring av badkar/dusch.
 • Kakelväggar tvättas (fogar lämnas ingen garanti om mögliga/missfärgade).
 • Rengöring av golv.
 • Golvbrunn rensas.
 • Tvättmaskin och torktumlare rengörs utvändigt.

Tillägg (beställs separat, se pris i offerten)

 • Vanlig balkong/inglasad balkong (under 10 Kvm).
 • Altan/ inglasad altan (under 30 Kvm).
 • Garage (under 30 Kvm).
 • Ute/Källar/Vindsförråd (under 10 Kvm).
 • Persienner (lättare dammtorkning, upp till 10 st).
 • Vattenlås (vid förfrågan).
 • Bastu/Spa-avdelning.

Obs!

Vi rengör EJ bakom tunga hushållsmaskiner såsom diskmaskin, tvättmaskin eller torktumlare då risk för skador på golv, maskiner, slangar eller dylikt är stor. Om kund ej dragit ut hushållsmaskinerna i förväg.

Vi drar EJ fram kyl/frys och spis om det finns risk att vi gör märken på känsliga golv. Om ni vill ha rengjort bakom och under på dessa ytor kan vi hjälpa er med att dra ut dem men vi tar inte ansvar för möjliga skador i sådana fall.

Vid minusgrader tvättas EJ fönsterrutor utvändigt. Fönster putsas mellan glasen under förutsättning att de är lättåtkomliga, lätta att öppna och vi inte riskerar att skada färgen eller rutorna genom att öppna dem. Utsidan putsas i den mån städpersonalen kan komma åt utan problem.

Väggar rengörs i regel enbart med dammtorkning. Användning av vatten eller annat medel på väggarna är vi väldigt försiktiga med, då tapeter eller färg kan skadas.

Detta städas/ingår EJ när vi flyttstädar:

 • Rengöring av persienner (kan göras mot tillägg)
 • Borttagning av tavelkrokar eller andra spikar/skruvar i vägg/andra ytor
 • Skrapa bort av olika typer av tejp, klistermärken etc.
 • Borttagning av hyllpapper i skåp/lådor/garderober
 • Rengöring av överlåtna förvaringsmöbler till nästa boende
 • Rengöring bakom eller under överlåtna förvaringsmöbler. Vi städar runt om dessa. Ställ dem gärna i mitten av rummet i så fall så att vi kan komma åt och rengöra golvlister. Vi kan i vissa fall flytta på möbler för att städa bakom eller under till en extra kostnad. Kontakta oss för att få ett pris om du önskar detta
 • Hantverksmässiga arbeten
 • Rengöring av kakelfogar i hela badrum/toa

Vi förbehåller oss rätten att avsäga oss en städning ifall vi anser att objektet är onormalt nedsmutsad, dock ger vi dig möjligheten till timdebitering eller ett nytt  fast pris baserad på objektets befintliga skick.

OBS! Detta är mycket ovanligt, men det händer ibland att vi kommer till bostäder som snarare behöver en sanering och inte en flyttstädning.

Flyttstädning Pris

Priser för flyttstädning av Villor/Radhus/Lägenheter (inklusive moms)
KVMPRISEfter RUT
0-49fr.3000Kr1500Kr
50-59fr.3300Kr1650Kr
60-69fr.3800Kr1900Kr
70-79fr.4200Kr2100Kr
80-89fr.4600Kr2300Kr
90-99fr.5000Kr2500Kr
100-109fr.5400Kr2700Kr
110-119fr.5800Kr2900Kr
120-129fr.6200Kr3100Kr
130-139fr.6600Kr3300Kr
140-149fr.7000Kr3500Kr
149 +OffertOffert

För städning av tilläggsytor tillkommer debitering enligt följande (Efter RUT-avdraget):

Tilläggsytor - Efter RUT
BalkongInglasad Balkong/AltanFörråd
150Kr300/500Kr200Kr

Hör med oss om det är några andra tilläggsytor du vill få städat!

GarageVattenlåsPersiennerBastu/Spa
300Kr150Kr150Kr400Kr

I dessa priser INGÅR givetvis fönsterputsning!. Det förekommer tyvärr att städföretag ger kunden ett billigt grundpris men med dolda avgifter som tillkommer. Vi är ett seriöst städföretag som dagligen arbetar med flyttstädning. Något som vi prioriterar högt är att att kunden ska kunna lita på oss. Hos oss får du direkt veta den totala kostnaden och slipper oroa dig för en massa extrakostnader som du inte räknat med.
Vi lämnar även städgaranti på alla städningar, vilket innebär att om du, mot all förmodan, inte skulle vara nöjda med arbetet, kan inom 7 dagar kontakta oss och berätta vad som ni inte är nöjda med. Så kommer vi snabbt dit och åtgärdar felet.

Är du intresserad av att boka upp en flyttstädning eller om du har några frågor till oss på Flyttstädning Stockholm. Maila oss, eller fyll i formuläret, så återkommer vi omgående.

Mail: stockholm@flyttstadningsakuten.se
Tel: 010-1647900
Kontorets öppettid, vardagar: 08.00 – 17.00
Lunch mellan: 12.00 – 13.00
Helgdagar – Stängt

Även om kontoret är stängt genomför vi städningar helger och helgdagar.

Avdrag för hushållsnära tjänster

I enlighet med de skatteregler som trädde i kraft i Juni 2009 fakturerar vi på Flyttstädning Stockholm nu enbart halva kostnaden för flyttstädningen till dig medan den andra halvan betalas av skatteverket direkt via oss. Därmed slipper du själv hålla på och strula med avdraget manuellt.

Fönsterputs för företag

Vi utför även fönsterputsning för företag

Beroende på vad ni beställt tvättar vi era fönster in- och utvändigt samt mellan. Självklart tar vi med oss medel och utrustning som krävs som för att utföra arbetet. Om det krävs en lång stege och/eller långa skaft för att kunna rengöra ordentligt ser vi helst att ni upplyser oss om det vid beställning av tjänsten.