Rengöra soffa – En guide till en ordentlig rengöring

En modern soffa är en nödvändighet i de flesta hushåll idag. De finns i olika former, storlekar och görs av olika material som passar för vem som helst. Du har friheten att välja det bästa för dina behov bland tusentals olika soffor i möbelvaruhus och marknader. Underhåll är viktigt för att hålla din soffa i toppskick. Här är några steg för hur du kan rengöra en soffa ordentligt för att hålla den i nyskick. Kom ihåg att alltid anlita ett rekommenderat städföretag i Stockholm för städhjälp.

Känn igen materialet på din soffa för rätt rengöring

För lämpligt underhåll av din soffa är det viktigt att identifiera materialet i den. Du kan oavsiktligt skada din soffas elegans när du använder fel rengöringsmedel för den. För att undvika det är det nödvändigt att klargöra med möbelaffären vad för slags rengöringsmedel som är bra för att rengöra din soffa.

Rengöra en lädersoffa

Om din soffa är av ett lädermaterial är den enkel att underhålla. Ta en trasa eller en fjädervippa och ta bort dammet och andra partiklar från soffan. Du kan också fukta en bomullstrasa i vatten och torka rent din soffa. Ignorera inte rengöring av hörnen där damm ofta samlas.

Rengöra en tygsoffa

När det gäller soffor i olika tygmateriel kan du ge dem ett fint utseende med dammsugaren genom att suga upp allt damm från dem. Vilken handdammsugare som helst är ideal för det. För fläckar kan du ta en mjuk trasa eller en mjuk tandborste; blöt ner den med vatten och rengöringsmedel för att torka bort fläckarna.

Rengöra en pälssoffa

En del moderna soffor är gjorda av päls och de kan vara svåra att rengöra i jämförelse med läder- och tygsoffor. Du bör inte rengöra din pälssoffa med de traditionella rengöringsmetoderna; de kan vara så starka så de skadar fibrerna. Du kan dock använda en dammsugare för att rengöra den och ta bort allt damm.