Vägglöss: När är det dags att ringa Anticimex för att bli av med vägglössen?

Vägglöss är inte en inbillad insekt som dina föräldrar hittade på för att varna dig när du skulle sova, och det är svårare att hindra dem att bita än du kan tro. De är verkliga och om de kommer in i ditt hem måste du ringa till anticimex eller ett annat företag för skadedjurskontroll. Det är den enda säkra sättet att bli av med dem. Men hur vet du när det är dags att ringa till anticimex eller till en seriös städfirma i Stockholm? Här följer några varningstecken som kan hjälpa dig att bli av med vägglöss.

Leta efter bett från vägglöss

Dessa skadedjur kommer vanligtvis bara ut på natten, och då mitt i natten då du troligtvis sover. Det är därför de är så svåra att fånga. Experter vet precis var de ska leta, men det är inte lika lätt för dig. Vanligtvis är det enda tecknet att de finns, deras bett.

Betten kommer ofta samlade i tre stycken. De kan vara svåra att upptäcka eftersom människor reagerar olika på betten. Vissa får kliande utslag. Andra får svullnader. Ett bra sätt att avgöra om vägglusbett är vad du har fått är att se på var du har fått dem. De tycker inte om hår så de kommer vanligtvis att bita dig där du inte har någon hårväxt.

Undersök dina lakan

Ibland kan lössen lämna spår på dina lakan att de varit där och smaskat på dig. En skadedjursexpert kommer ofta att fråga om du sett ett brunaktigt spår lämnat på lakanen under natten. Det är ett sekret som de ofta lämnar bakom sig då de kryper tillbaka till sina gömställen. Kanske kan du upptäcka sådana spår, och om du gör det ska du definitivt berätta det för din skadedjursexpert.

Leta efter vägglössen i sprickor och springor

Lössen kommer också ibland att lämna ägghöljen, exkrementfläckar eller ömsa skinn runt om i sängarna. Leta särskilt i sprickor i väggen i golvnivå. Det är troliga platser där de kan dväljas. Även om du inte har stor chans att verkligen se dem eftersom de är så bra på att gömma sig, kan du hitta bevis på att de har varit där. Om du hittar sådana lämningar vet du att du har blivit invaderad, och det är definitivt dags att ringa.

Fånga löss i framfarten

Även om det inte är så vanligt, lyckas vissa faktiskt fånga dem i framfarten. Insekterna är små och har oval form. De är rödbruna och de flyger inte. I genomsnitt är vuxna löss 6 millimeter långa men de kan också vara betydligt mindre. De är flata och påminner om fästingar, som de ofta förväxlas med.

Dessa vägglusar är lika verkliga som du och jag, och om de bor i ditt hus och föder sig på dig på natten, kan du ha allvarlig plåga och obehag. Om du har blivit invaderad är den enda lösningen att anlita skadedjurskontroll såsom Anticimex. De kan finna var de små rackarna bor och du kommer inte att vakna med kliande hud igen.