Bästa sättet att rengöra ugnen

Rengöring av ugnen är en viktig del av städningen. Det är svårt för oss alla att rengöra en ugn. Följande metoder kommer att göra ditt arbete lättare. Du måste identifiera vilken typ av ugn du har innan du rengör den. Läs tillverkarens anvisningar noggrant eftersom olika typer av ugnar kräver olika rengöringsmetoder, annars kan ugnen skadas. Du behöver:

Så gör man för att Rengöra ugnen

  • Gummihandskar
  • Fuktiga trasor eller svamp
  • Ett badkar/badbalja
  • Grov skrubbsvamp
  • Ugnsrengöringsmedel, bakpulver, eller vitvinsvinäger.

Innan du börjar bör du se till att rummet är ordentligt ventilerat, eftersom ugnsrengöringsmedel bygger upp giftiga gaser som kan skada dig och din familj. Först måste du rengöra ugnsgallret, ta ut det, lägga det i blöt i varmt vatten med lite tvål eller kemiskt rengöringsmedel i badkaret under minst en halv timme. Du kan låta det ligga i blöt medan du sätter igång med att rengöra resten av ugnen. När du är klar kan du använda skrubbsvampen för att skrubba av gallret, torka det och sätta tillbaka det i din ugn.

Sedan rengör du insidan av ugnen med skrubbsvampen, tar bort fläckar och löst sot, du kan behöva lite muskler för denna process. Använd inte svinto eller liknande för det kan repa ytan.

Självrengörande ugnar

För självrengörande ugnar ska du sätta på programmet för självrengöring och när det är klart tvättar du av resten av ugnen med en svamp eller fuktig trasa. Du behöver också göra så att ugnsluckan skiner med fönsterputs. I detta skede måste du vara försiktig med den gummiliknande packningen som tätar dörren, den får inte skrubbas, bara rengöras med vatten.

Ugnar som inte är självrengörande måste du ta till starka ugnsrengöringsmedel. Kontrollera att du har gummihandskar på för att skydda huden från giftiga kemikalier, spraya ugnsrengöringsmedel inuti ugnen och låt det verka i tre timmar. Efter det skrubbar du ordentligt och tvättar av hela ytan. Se till att alla kemiska rengöringsmedel avlägsnas helt innan du använder ugnen igen. Alla ovanstående metoder kan också användas för städning av hem och kontorsstädning.

Anmärkningar ugnsrengöring:

Du kan lägga aluminiumfolie på botten av ugnen som en förebyggande metod för att underlätta för nästa rengöringsjobb.

Bakpulver och vit vinäger är icke-giftiga rengöringsmedel. Blanda bakpulver med vit vinäger, tillämpa detta inuti ugnen, låt verka i tre timmar och tvätta sedan av med svamp och vatten. Detta kan användas för regelbunden rengöring.

Om du vill ha hjälp att rengöra ugnen – Anlita Flyttstädning Stockholm