Fönsterputs Stockholm – Tips vid fönsterputsning

Putsa fönster – Tips

Att få rätt råd innan du börjar kan göra en stor skillnad och ger dig bättre möjlighet att uppnå bästa resultat. Detta gäller även för fönsterputs. Genom att följa dessa få enkla tips kan den genomsnittliga fönsterputsaren lyckas åstadkomma fläckfria fönster.

Kom ihåg att säkerhet går först vid fönsterputs

Om fönstrens placering är krångliga eller markytan instabil eller farlig av någon anledning och du tvivlar på din förmåga att slutföra uppgiften på ett säkert sätt, är det bäst att få professionell hjälp med fönsterputsning i Stockholm för denna uppgift.

Tips 1 för fönsterputs

Använd rätt hjälpmedel för att putsa fänster

Dina resultat kommer dramatiskt att förbättras om du använder rätt utrustning. Du förväntar dig att en bra mekaniker ska använda bra verktyg på din bil för att uppnå bra resultat. Du behöver även använda bra hjälpmedel när du putsar fönster. Kontrollera att du har:

– En bred hink med kallt vatten
– En gummiskrapa med nytt blad
– En disktrasa för att tillföra vatten på fönstret
– Rengöringsmedel. Det finns en del ”affärshemligheter” när det gäller fönsterputsning, en del använder bara vatten. Om du ska använda ett rengöringsmedel måste det vara milt mot händer och inte löddra för mycket.
– En ren och luddfri trasa
– En stång som skrapan kan fästas på
– En stege

Tips 2 för fönsterputs

Horisontella strykningar – metoden som föredras för fönsterputsning

1. Starta i ett av de övre hörnen på fönstret, stryk skrapan horisontellt längs fönstrets bredd. Torka alltid av skrapans blad med en torr trasa eller handduk. Börja nästa strykning med en liten överlappning. Professionella fönsterputsare överlappar sina strykningar så att ingen del av fönstret missas.

2. Håll skrapan i en vinkel så att vattnet tvingas ner längs fönstret. Detta gör gravitationen till din vän och minimerar att vatten glider över toppen av gummiskrapan och orsakar linjer på rutan.

Vertikala strykningar – metod som används när utrymmet är begränsat

Vertikala strykningar är svårare eftersom det ofta är svårare att kontrollera bladet på längden av fönstret men det är acceptabelt när fönstrets yta är begränsat. Varje strykning ska börja högst upp i fönstret och överlappa lite.

Tips 3.

Torka runt fönsterkanterna med en trasa

För att avsluta varje fönster, torka runt kanterna på fönstret med en torr och ren trasa. Det tar bara ett ögonblick, men kommer att göra en enorm skillnad för slutresultatet. Kontrollera att fönsterramen rengörs och torkas. Smutsigt vatten som har runnit från övre delen av fönstret kan sakta droppa ner på fönstren nedan och snabbt förstöra allt arbete.

Med dessa enkla tips på fönsterputs kommer dina resultat att förbättras avsevärt.