Så här rengör man silkesblommor s.k. låtsasblommor

Till skillnad från de flesta andra saker du köper får låtsasblommor inte mycket mänsklig kontakt eller hantering. Men med tiden kan de fortfarande bli mycket smutsiga och kräva en god rengöring. Materialen som de vanligtvis är gjorda av är mycket hållbara och färgerna håller dessutom ofta länge så att de kommer förbli vackra att se på så länge de hålls rena och fräscha.

Underhåll och rengöring av låtsasblommor

Det är en självklarhet att underhåll av låtsasblommor behövs så att blommorna behåller ett fräscht utseende.

Det finns några aspekter som kommer att vara till stor hjälp för att slutföra detta projekt. Du måste vara försiktig så att du inte orsakar skador på blommorna, så nu tänker du, hur gör jag det? Precis som de flesta saker nuförtiden kan du hitta information på internet, hur klarade vi oss egentligen utan det? Vanligtvis är tillverkarens etikett ett bra ställe att börja på, men vissa föremål saknar etiketter som tydligt identifierar vad det är och vad det är gjort av.

Instruktioner till att rengöra silkesblommor

Silkesblommor! Om du fick en present i form av ett sådant arrangemang behövde den rengöras och hur skulle du göra det? Den kom inte med instruktioner och om den gjorde kanske du inte har sparat dem eller kan inte hitta dem nu när du behöver dem. Det finns förstås produkter gjorda för detta. Men läs etiketten och följ anvisningarna för att undvika att bli skadad eller skada någon eller någonting annat.

Jag använde flera gamla rengöringslösningar i min ungdom. Eftersom det var vad mamma fick oss att använda för att rengöra saker i huset vi bodde i. Så jag sökte efter dem på internet för att påminna mig om innehåll och hur jag behövde blanda, vilka mått och så vidare. Vissa är förstås säkrare än andra, då alla dessa är kraftfulla och allt du köper i butiken för att tillhandahålla den här rengöringstjänsten kommer med en varningsetikett.

Var försiktig med rengöring av sidenblommor

För att återuppliva den naturliga skönheten i ett blomsterarrangemang av siden, förbered dig med plastpåsar, band eller så kallade snörband, rena handdukar eller pappershanddukar, gummihandskar, sprayflaska och skyddsglasögon. Var försiktig! Undvik öppna lågor och elektriska anslutningar om du använder brandfarliga eller flytande ämnen. Om du försöker dammsuga ska du vara mycket försiktig med att kontrollera kraften i suget. Det kan fungera bra i vissa situationer men inte så bra i andra, och det är definitivt värt ett försök.

Tips från Anja som har många års erfarenhet av städning. Anlita oss så kommer Anja och fixar ditt flyttstäd i Stockholm!