Städa huset – Få bort dålig lukt och doft

Hur vet du direkt om ett hus är rent? För det första ser du det på hur det ser ut. Du ser blanka fönster, skinande golv och möbler. Detta skapar ett omedelbart intryck på dig när du går in i ett hus. Men är detta allt som finns att avgöra om ditt hus är rent? Naturligtvis inte! Ett rent hus inte bara ser ren men luktar också ren. Det är därför det är mycket viktigt att du inte bara behöver städa så att det ser rent, men också tar bort all smuts som kan orsaka att huset luktar illa. Om du inte har tid eller ork att städa kan du alltid anlita en städfirma i Stockholm att göra det åt dig.

Rengör och städa ditt hus så att det luktar fräscht

Det första som du bör komma ihåg är att det inte räcker att spraya luftfräschare för att dölja lukten. Kom ihåg att detta bleknar bort och gör att lukten kommer tillbaka. Ibland blandas lukterna och kommer att leda till en sämre lukt. Så vad du egentligen behöver är en metod som säkert kommer att rengöra ditt hus noggrant för att eliminera risken att dålig lukt bildas i ditt hus.

För att säkerställa att ditt hus är städat ordentligt, måste du veta hur du använder ditt rengöringsmedel. Det räcker inte att du har den bästa utrustningen om du inte använder dem på rätt sätt. Du kan ha den bästa dammsugaren som finns men ändå upptäcka att ditt hus är smutsigare än någonsin. Att inte kunna städa ditt hus ordenligt kommer bara leda till en ansamling av lukt och bakterier som kommer att lämna en mögellukt.

De vanligaste orsakerna till dina problem kommer från de mest uppenbara källorna. Se till att dina rengöringsmedel har samma doft. Om de dofter som du har kollidera kan det leda till en lukt som bara kommer att lämna ditt hus med en unken lukt.

Städa efter ett städschema

Se till att du har ett städschema för ditt hus. En storstädning rekommenderas som en övergripande städning för ditt hus. Detta bör göras regelbundet eftersom bakterierna växer snabbt och eliminera du dem så fort du kan kommer det att hindra dem från att sprida sig.

Kontrollera att huset har tillräckligt med ventilation så att luften kan cirkulera för det gör att ditt hus inte fångar in lukter som kan vara obehagliga. Det kan vara lukten av svett, smuts, parfymer och alla andra dofter som egentligen inte luktar gott tillsammans.

Byt alla dina trasor till mikrofiber. Torka med våt trasa eller trasor gör bara att ditt hus luktar lika illa som om det inte städats. Om du inte tvättar dina kläder efter varje städning sprider bara dessa bakterier som kan orsaka dålig lukt. Speciellt om du städar med våta trasor, de lämnar ytan våt vilket bidrar till tillväxt av mögel och bakterier.

Den potentiella orsaken till stanken kommer vanligtvis från toaletter. Detta kan komma genom att inte spola toaletter eller inte rengöra den regelbundet. Du bör alltid se till att detta görs regelbundet och med användning av desinfektionsmedel. Detta kommer att förhindra tillväxten av bakterier som kommer att resultera i dålig lukt.

Städa med mikrofiber

När du städar med mikrofiber, så förebygger du uppbyggnad av dålig lukt som kan bli följden av felaktig rengöring. Först och främst, mikrofiber dukar är inte alls samma som dina vanliga trasor. De är tillverkade av nylon och polyamid som har mycket fler fördelar än städning med bomull dukar.

Detta material är så absorberande att den kan absorbera vatten upp till sex gånger den vikt. Vad som är fantastiskt med detta är att den kan torka upp olja! Föreställ dig en rengöringsduk som faktiskt absorberar olja och inte bara sprida den längs ytan. När du städar med mikrofiber, har du två alternativ för städningen, antingen när det är torrt eller när det är blött. Du behöver inte städa med ett rengöringsmedel, eftersom det effektivt kan rengöra utan det. Allt du behöver är ljummet vatten och du kan torka av alla ytor. Detta kommer att hjälpa dig att spara på miljön och skydda den från de giftiga kemikalier som kan skada inte bara miljön utan också dig.

Jämfört med en putsduk är mikrofiber effektivare i att plocka upp smuts och bakterier på alla underlag. Varje sträng av mikrofiber har en plan kant som gör att större yta har kontakt med underlaget. Det tar faktiskt upp bakterier och smuts där och fånga den i sina fibrer medan din rengöringsduk gör tvärt om. De rundade spetsarna på de trådar som faktiskt inte plocka upp smuts utan bara drar runt dem på ytan och orsaka smutsen att samlas i ett område. Orsaken bakom effektiv rengöring med mikrofiber är på den positiva statisk laddning som den utger. Detta drar till sig de negativt laddade partiklarna på ytan. Dessa är fångade i porerna i varje fiber som förhindrar smuts att återvända tillbaka till ytan när du torkar igen.

Sammanfattning mikrofiber som städhjälpmedel

Trasor är inte de enda städhjälpmedel som är gjorts av mikrofiber. Om du vill ersätta alla dina städhjälpmedel med mikrofiber, kan du göra det. Detta kommer att skapa ett helt system som inte bara kommer att lämnar ditt hus till synes rent, men också lukta ren. Det finns mikrofibermopp, fönsterrengöringsdukar, skurdukar och även möbelrengöringsdukar.